Wednesday, 20 November 2013

Group Que Sera Sera Facebook

Kita rehat jap baca APM, SIA atau HDL. Saya nak promote group saya kat Facebook ni. Nak tau apa ada kat sana? Macam-macam ada. Selalunya saya suka tulis sesuatu yang instant, impromtu...suka-suka jari nak taip apa. Meh sini saya kongsi apa yang ada kat sana. Cer tengok diari ni...
See..ada yang saya tak masuk kat sini. So rugi la uols yang tanak join saya kat group QSS FB. Jap...ada lagi nak share


Ni enovel atau ecerpang baru yg sy tengah tulis. Genre fantasy dark/urban romance macam KKG, HDL dan Black Wing. Hatiku Dicuri Lanun (HDL) dihentikan sementara di blog. Cuma ada teaser aje sekarang ni kat Group QSS FB.

Ni teaser Hessa My Roses...

“Berapa yang dia hutang ketua kamu?” Tanpa mempedulikan larangan Yuri, Hessa masuk campur.

Kedua-dua lelaki tu menoleh ke arah Hessa. Di bibir masing-masing mengukir senyuman gatal dan jahat.

“Kenapa? Kau nak bayar?”

“Berapa?” tanya Hessa. Suaranya dikawal selembut mungkin. Lawan dengan kekasaran, kekasaranlah jawapannya.

“Itu kau kena tanya bos kami.” Lelaki itu tersengih-sengih mempamerkan gigi kuning tak bergosok setahun.

“Bawa aku jumpa dia,” pinta Hessa tenang.

“Hessa!” Yuri menegah. Lengan Hessa ditariknya lagi.

Hessa senyum pandang Yuri. “Ben kan ada,” katanya sebelum mengikut langkah dua lelaki tadi.

“Ben tu hanya khayalan kau, Hessa!” keluh Yuri kesal. Dia hanya mampu pandang saja Hessa mengikuti lelaki-lelaki tu. Moga Hessa dilindungi oleh ‘pelindungnya’ seperti yang dia selalu kata.

Hessa dibawa ke sebuah pos pengawal yang ditempatkan di kota desa itu. Sepanjang jalan, banyak saja mata-mata memerhati. Riak tenang. Sikit pun dia tak tunjuk rasa takut. Tiba di sebuah bilik, dia disuruh masuk. Seorang lelaki sedang membelakangi mereka sambil membelek tablet di tangan bersama seorang lelaki lain. Kedua-dua tak memakai seragam tentera Ilunati....seperti kebanyakan anggota di situ. Kononnya mereka ni pengawal keamanan. Sebab itu mereka berpakaian biasa. Padahal, mereka anggota tentera Ilunati yang kononnya menyamar jadi orang baik. Itu Hessa tau sangat. Seperti mana Yuri dan beberapa rakan-rakan mereka yang terpilih. Tapi orang-orang di kota desa itu masih tak tahu siapa mereka ni semua.

“Tuan!” tegur lelaki yang membawa Hessa tadi.

Kedua-dua lelaki itu berpaling. Dan Hessa terpaksa tahan nafas bila renungan tajam seperti helang itu menikam wajahnya.

Aw crap! Raz....Major Razien Raees? She’s doomed!
 


Best Friend Ke? Ha...yang ni suka-suka tulis gak. Baru start tulis last week.


Sedikit sedutan BFK....

"Are you sure you want to do this?" tanya Ilara, yang dah siap bergaun pengantin warna pic lembut. 

"There's no turning back. Kita dah pun nikah petang tadi." Wajah Iddin sugul.

"So..kau macam mana? Okay?" Wajah Ilara pun tak lah ceria sangat. Apatah lagi melihat Zudin begitu bahagia di samping Halina. 

"I want to kill myself seeing her kiss that guy!" Iddin ketap gigi. Rasa nak bawa Halina lari dari situ. Culik dia dan paksa dia nikah di Siam.

"Same here." Ilara menunduk kepala. Hatinya bagai disayat tadi melihat Zudin mengucup dahi Halina sewaktu selesai akad nikah. 

"So...kita nak buat apa ni? Kejap lagi kita nak kena bersanding sama-sama dengan mereka." Iddin yang segak berkot tersandar lemah pada dinding. 

"Aku tau kita tengah sedih sebab our crushes did not marry us." Ilara tergelak sedih. "So...we will do what we usually do together."

"Which is?" Iddin angkat kening pandang Ilara.

"Just have fun. Let it all go...for tonight." Hanya itu yang Ilara fikir dia boleh lakukan. Tak kan nak menangis meraung sebab lelaki yang paling dicintainya dalam diam dah jadi abang iparnya. 

Iddin senyum mengerti. Penuh muslihat. "We steal the limelight out of them, huh? What say you?" Satu rancangan nakal dah terpeta di otaknya. Pengantin paling hebat malam tu ialah dirinya dan Ilara. Dia rasa macam nak kenakan Zudin dan Halina.

"Game on!" Ilara tersengih nakal. 

Bila dua daredevil bergabung, tak ada sesiapa boleh cakap apa-apa!

So...kalo ada rasa-rasa nak jadi resident member kat Group QSS di FB, silalah klik kat link bawah image ni ya. Jumpa di sanaaaaaaaaaa!!!!

 Group Que Sera Sera facebook

No comments:

Post a Comment

@Que Sera Sera |